Pastrama de prepelita !

Imagine
Reteta pastrama prepelite : - 40 g sare - 1 lingura cimbru - 1 lingura boabe piper - 1 ardei iute - 2/3 frunza dafin - 2/3 catei usturoi - 5/6 boabe ienibahar - 10 boabe coriandru Pentru aceste condimente puneti 1,5 l apa si 1 kg carcase prepelite(5-6 buc) Fierbeti timp de 10 min compozitia cu carcasele impreuna, apoi le lasati sa se raceasca si dupa le puneti la loc racoros timp de 24 de ore. Se prepara iar aceeasi compozitie si le tineti iar 24 de ore,dar nu mai fierbeti carcasele,doar apa fiarta este suficient 48 de ore se tin atarnate la vant. Apoi se baga la afumat cu talas si ramuri de pomi fructiferi ( visin sau cires) cca 1,5-2 ore,la sfarsit se va arunca o mana de zahar in jarul incins pt ai da o culoare aurie. Va dorim pofta buna! Multumim domnului George Neacsu din Bucuresti pentru aceasta reteta minunata de pastrama de prepelita. Pentru comenzi il puteti contacta la nr de telefon : 0773314062

Prepelita la gratar cu dressing de miere si mustar

 Prepelite la gratar cu dressing de miere si mustar

Ingrediente:
8 prepelițe;
2 litri supă de pui;
8 crenguţe de cimbru proaspăt;
8 crenguţe de rozmarin;
coaja de la 2 lămâi;
ulei de măsline;
sare de mare;
piper negru proaspăt măcinat.
Dressing:
6 linguri de miere;
1 lingură sos de soia;
1 lingură muștar granulat;
1 lingură muştar de Dijon;
1 lingură ulei de susan.
Preparare:
Se pune supa de pui la fiert;
Se curăță prepeliţele;
Se pun prepeliţele în supa care fierbe timp de două minute;
Prepeliţele se scurg, se usucă şi se asezonează cu ierburile și coaja de la lămâi;
Se ung cu ulei și se condimentează cu sare şi piper;
Prepeliţele se pun pe grill, la foc mediu timp de 7-10 minute, întorcând-se în mod regulat;
Se pun prepeliţele gătite într-un vas de servire încălzit, se toarnă peste ele dressingul și se lasă să stea timp de 5 minute înainte de servire.
Dressing:
Amestecati împreună toate ingredientele menţionate mai sus.




Postări populare de pe acest blog

Oua de Prepelita Murate

Pastrama de prepelita !