Pastrama de prepelita !

Imagine
Reteta pastrama prepelite : - 40 g sare - 1 lingura cimbru - 1 lingura boabe piper - 1 ardei iute - 2/3 frunza dafin - 2/3 catei usturoi - 5/6 boabe ienibahar - 10 boabe coriandru Pentru aceste condimente puneti 1,5 l apa si 1 kg carcase prepelite(5-6 buc) Fierbeti timp de 10 min compozitia cu carcasele impreuna, apoi le lasati sa se raceasca si dupa le puneti la loc racoros timp de 24 de ore. Se prepara iar aceeasi compozitie si le tineti iar 24 de ore,dar nu mai fierbeti carcasele,doar apa fiarta este suficient 48 de ore se tin atarnate la vant. Apoi se baga la afumat cu talas si ramuri de pomi fructiferi ( visin sau cires) cca 1,5-2 ore,la sfarsit se va arunca o mana de zahar in jarul incins pt ai da o culoare aurie. Va dorim pofta buna! Multumim domnului George Neacsu din Bucuresti pentru aceasta reteta minunata de pastrama de prepelita. Pentru comenzi il puteti contacta la nr de telefon : 0773314062

Prepelita la cuptor

 Prepelite la cuptor

O alta specialitate incercata de noi destul de des sunt prepelitele la cuptor. Carnea este extrem de gustoasa si are o aroma speciala. Prepelitele la cuptor sunt un deliciu!!
8-10-12 prepelite (cate aveti)
150 gr bacon
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 foaie de dafin
1 pahar de vin alb demidulce sau 1 pahar de cidru
ulei
sare, piper
Se curata prepelitele, se indeparteaza organele si se spala. Se scurg bine de apa si se usuca bine. Se dau cu sare si piper din belsug.
Se incing 3-4 linguri de ulei si se rumenesc rapid prepelitele, sa se inchida porii. Se scurg de ulei si se aseaza intr-o tava de cuptor, impreuna cu ceapa taiata in sferturi, dafinul si cateii de usturoi feliati.
Se taie baconul in bucati mici si se presara peste prepelite.
Se scoate tava, se toarna vinul si se dau din nou la cuptor pentru inca 30 de minute, timp in care mai stropiti la interval de cateva minute cu lichidul din tava.
Se servesc cu sos de usturoi si marar, alaturi de o mamaliguta sau piure de cartofi.




Postări populare de pe acest blog

Oua de Prepelita Murate

Pastrama de prepelita !

Prepelita la gratar cu dressing de miere si mustar