Pastrama de prepelita !

Imagine
Reteta pastrama prepelite : - 40 g sare - 1 lingura cimbru - 1 lingura boabe piper - 1 ardei iute - 2/3 frunza dafin - 2/3 catei usturoi - 5/6 boabe ienibahar - 10 boabe coriandru Pentru aceste condimente puneti 1,5 l apa si 1 kg carcase prepelite(5-6 buc) Fierbeti timp de 10 min compozitia cu carcasele impreuna, apoi le lasati sa se raceasca si dupa le puneti la loc racoros timp de 24 de ore. Se prepara iar aceeasi compozitie si le tineti iar 24 de ore,dar nu mai fierbeti carcasele,doar apa fiarta este suficient 48 de ore se tin atarnate la vant. Apoi se baga la afumat cu talas si ramuri de pomi fructiferi ( visin sau cires) cca 1,5-2 ore,la sfarsit se va arunca o mana de zahar in jarul incins pt ai da o culoare aurie. Va dorim pofta buna! Multumim domnului George Neacsu din Bucuresti pentru aceasta reteta minunata de pastrama de prepelita. Pentru comenzi il puteti contacta la nr de telefon : 0773314062

Oua de Prepelita Murate

 Oua de Prepelita murate

Reteta aceasta se poate face si cu oua de gaina si cu oua de prepelita. Reteta este mai usor de preparat cu oua de gaina pentru ca acestea sunt mai usor de decojit.
Pentru "murarea" oualor am folosit apa, sfecla rosie coapta, otet, sare grunjoasa, zahar, boabe de mustar, boabe de piper, cateva foi de dafin si rozmarin uscat. Daca puteti ar fi mai bine sa folositi plante condimentare verzi pentru ca au o aroma mult mai intensa si vor fi foarte aspectuoase in borcan.
Ingrediente
sfecla rosie - 2 bucati, coapte
apa - 250 ml
otet - 150 ml
sare grunjoasa - 2 lingurite
oua - 48 bucati, de prepelita
zahar - 50 grame
boabe de mustar - 2 linguri
boabe de piper - 1 lingura
foi de dafin - cateva foi
rozmarin - 2 lingurite





Postări populare de pe acest blog

Pastrama de prepelita !

Carnaciori din carne de prepelita