Pastrama de prepelita !

Imagine
Reteta pastrama prepelite : - 40 g sare - 1 lingura cimbru - 1 lingura boabe piper - 1 ardei iute - 2/3 frunza dafin - 2/3 catei usturoi - 5/6 boabe ienibahar - 10 boabe coriandru Pentru aceste condimente puneti 1,5 l apa si 1 kg carcase prepelite(5-6 buc) Fierbeti timp de 10 min compozitia cu carcasele impreuna, apoi le lasati sa se raceasca si dupa le puneti la loc racoros timp de 24 de ore. Se prepara iar aceeasi compozitie si le tineti iar 24 de ore,dar nu mai fierbeti carcasele,doar apa fiarta este suficient 48 de ore se tin atarnate la vant. Apoi se baga la afumat cu talas si ramuri de pomi fructiferi ( visin sau cires) cca 1,5-2 ore,la sfarsit se va arunca o mana de zahar in jarul incins pt ai da o culoare aurie. Va dorim pofta buna! Multumim domnului George Neacsu din Bucuresti pentru aceasta reteta minunata de pastrama de prepelita. Pentru comenzi il puteti contacta la nr de telefon : 0773314062

Friptura de prepelita

 Carnea de prepelita are cel mai scazut continut de colesterol si grasimi dupa carnea de strut friptura de prepelita este unul dintre preparatele excelente si pentru copii la masa de Sarbatori. La vitamine si minerale, la acelasi gramaj, carnea de prepelita ofera organismului + 50% vitamine si minerale comparativ cu cea de gaina. In plus, carnea de prepelita are cel mai scazut continut de colesterol si grasimi dupa carnea de strut. asa ca spor la gatit, o friptura delicioasa si sanatoasa.

Ingrediente pentru friptura de prepelita:
- 4 prepelite, slanina afumata
- 1 capatana de usturoi
- 200 ml de vin alb
- 4 linguri de ulei de masline
- sare, piper, cimbru, rozmarin
Cum prepari friptura de prepelita:
Spala bine prepelitele, apoi tamponeaza-le usor cu un servet de hartie uscat. Aseaza-le intr-un vas mare. Maseaza-le usor cu condimente. Toarna peste ele uleiul de masline, vinul alb, impaneaza-le cu slanina afumata si cu bucatele de usturoi. Acopera cufolie de alumniu,lasa-le la rece pentru o noapte sau pentru 2-3 ore cel putin. Pune-le intr-o tava inalta, cu tot cu marinata. Presara putin piper si frunze de dafin, 1 cana de apa, acopera cu folie de aluminiu si pune prepelitele la cuptorul preincalzit la 220 grade timp de 40-50 de minute. Se scoate vasul din cuptor, se indeparteaza folia si se mai baga pentru inca 10 minute la cuptor, pentru a se rumeni.
Pofta buna!



Postări populare de pe acest blog

Oua de Prepelita Murate

Pastrama de prepelita !

Prepelita la gratar cu dressing de miere si mustar