Pastrama de prepelita !

Imagine
Reteta pastrama prepelite : - 40 g sare - 1 lingura cimbru - 1 lingura boabe piper - 1 ardei iute - 2/3 frunza dafin - 2/3 catei usturoi - 5/6 boabe ienibahar - 10 boabe coriandru Pentru aceste condimente puneti 1,5 l apa si 1 kg carcase prepelite(5-6 buc) Fierbeti timp de 10 min compozitia cu carcasele impreuna, apoi le lasati sa se raceasca si dupa le puneti la loc racoros timp de 24 de ore. Se prepara iar aceeasi compozitie si le tineti iar 24 de ore,dar nu mai fierbeti carcasele,doar apa fiarta este suficient 48 de ore se tin atarnate la vant. Apoi se baga la afumat cu talas si ramuri de pomi fructiferi ( visin sau cires) cca 1,5-2 ore,la sfarsit se va arunca o mana de zahar in jarul incins pt ai da o culoare aurie. Va dorim pofta buna! Multumim domnului George Neacsu din Bucuresti pentru aceasta reteta minunata de pastrama de prepelita. Pentru comenzi il puteti contacta la nr de telefon : 0773314062

Carnaciori din carne de prepelita

 Carnaciori din carne de prepelita !!!

Carnaciorii cred ca-i plac oricui, fie ca-s la tigaie sau pe gratar. Impachetati intr-o lipie gustoasa sau langa ceva garnitura, cum ar fi sa fie, numai sa fie carnati plini de gust, suculenti si fragezi. Dar ce ziceti de niste carnati din carne de prepelite, fara niciun adaos de porc? Sunt mai gustosi, dar in acelasi timp mai usor de digerat, decat oricare alti carnati pe care i-am gustat vreodata.
Ingrediente Carnaciori de prepelite:
-10 kg prepelite dezosate
-1 kg de bacon de pui
-1 l de supa de pui rece, nedegresata
-80-100 de grame de sare
-6-8 lingurite de piper
-boia dulce sau iute ( dupa preferinte )
-6-10 catei de usturoi
-intestine de oaie
Mod de preparare pe scurt:
1. Se pun matele pentru carnati sarate intr-un castron cu apa calda (nu fierbinte).
2. Pentru compozitia de carnati de prepelite, mai intai carnea de prepelite se taie bucati si se da prin masina de tocat carne. Se dau prin masina si cateii de usturoi, apoi si baconul.
3. Se pun toate ingredientele tocate intr-un castron. Se adauga sarea si piperul si se framanta bine (sau se malaxeaza, daca aveti posibilitatea). Se adauga putin cate putin supa rece. Se bate pana compozitia de carnati devine tot mai vascoasa.
5. Se umplu matele de oaie cu compozitia de carnati de prepelite. Se rasucesc matele umplute din loc in loc, la lungimea dorita. Carnatii se inteapa cu un ac din loc in loc ca sa nu explodeze la gatit. Se lasa sa se zvante putin si se gatesc dupa plac (la tigaie, inabusiti, pe gratar etc.). Se pot pastra la congelator chiar si 6 luni.
Pofta buna!


Postări populare de pe acest blog

Oua de Prepelita Murate

Pastrama de prepelita !

Prepelita la gratar cu dressing de miere si mustar